Gratis CMS

Gratis CMS


WAAROM IS MAXICMS VEILIGER
DAN VEEL ANDERE (GRATIS) CMS SYSTEMEN?

Kijk de video...

 

VEILIG?

Uiteraard kan niemand garanderen dat u 100% veilig online werkt. Niet voor niets spenderen banken en overheidsinstellingen veel geld om de systemen zo veilig mogelijk te maken. MaxiCMS pretendeert ook niet 100% veilig te zijn. Er is wel een aantal argumenten die in het voordeel van MaxiCMS spreken en deze hebben wij hieronder voor u opgesomd:


BRONCODE

Hackers proberen altijd de broncode van een CMS te achterhalen, om zo naar beveiligingslekken te zoeken. Gratis CMS systemen behoren vrijwel altijd tot 'open source' categorie die door een community van programmeurs ontwikkelt wordt. Een hacker heeft daarom altijd toegang tot deze gratis software. MaxiCMS is een 'gesloten' systeem, waardoor de broncode niet openbaar is en het dus ook voor hackers moeilijker c.q. niet interessant is.


MODULAIRE OPBOUW

Elk CMS en dus ook website maakt gebruik van aparte modules om een fotoalbum, contactformulier of diashow te presenteren. Binnen een gratis CMS kan uw webbouwer helaas niet de oorsprong van deze module achterhalen. Uw gratis CMS heeft misschien wel geen beveiligingslek, maar dat kan wél in een van de apart geinstalleerde modules zitten. Verder is het voor de webbouwer, laat staan voor u, niet in te schatten of deze modules door een beginnend of professionele programmeur zijn ontwikkeld. MaxiCMS en de daarbij behorende modules zijn in Nederland ontwikkeld en worden regelmatig onderworpen aan beveiligingscontroles door specialisten van buiten af.


WAAROM EEN CLOUD-VERSIE?

Webbrowsers zoals Internet Explorer, FireFox, Safari en Chrome zijn continu in ontwikkeling. Ook hackers zullen altijd blijven proberen gaten in de beveiliging te vinden. Daarnaast brengt Google regelmatig wijzigingen in hun algoritme aan, hetgeen effect heeft op de vindbaarheid van uw website.

MaxiCMS draait, zoals men tegenwoordig zegt, 'in de Cloud'.

Dit biedt u vele voordelen, waarvan het continu technisch up-to-date zijn van de software versie verreweg de belangrijkste reden is. In de praktijk betekent dit, dat u klein bedrag per maand betaald voor het MaxiCMS systeem en profiteert u automatisch van gratis updates. U heeft er dus geen omkijken meer naar én geen extra kosten!